Monter ved -150 ° C

Selv Hippokrates beskrev effekten av forkjølelse i betennelse. Og isspray har praktisk talt alle idrettsutøvere i sekken. Ikke så outlandish at det er “kald trening” i såkalte kryosizers på det tyske fitnessmarkedet.

Fra vanlige treningssentre er jeg vant til store rom med kampsportmaskiner, hantler og svette baner. “Cryosizer Club” ser mer ut som en liten butikk: resepsjon, sofa, alt er elegant og rent – ved første øyekast, ingenting som minner om sport.

En svak støy i bakgrunnen irriterer. Støyen kommer fra det andre rommet, hjertet av studioet, hvor “treningen” finner sted.

Kuldeterapi er vanlig behandlingsmetode

Det som høres ut som eggleggingen Wollmilchsau fra velværescenen, har en lang vitenskapelig bakgrunn. Selv Hippokrates beskrev effekten av forkjølelse i betennelse. Ikke noen få idrettsutøvere i dag har isspray i treningsposene. I 1980 den japanske legen Dr. Yoshima Yamauchi det første kjølerommet med full kropp, som han brukte til behandling av smerter hos revmatiske pasienter.

Siden den gang har kaldterapi blitt en vanlig behandlingsmetode som også brukes av profesjonelle idrettsutøvere og kjendiser fra film- og musikkverdenen.

Ikke rart at bruken av kulde også markedsføres som en kondisjonstrend og trening.

“Vi la bevisst formuleringen på trening fordi vi ønsket å komme ut av dette terapihjørnet. Med det mener vi at forkjølingstrening ikke bare er for mennesker som er syke og lider.”

Vel, dette rare tonet, der flytende nitrogen, en kald tåke, sikrer temperaturer på -150 grader og det i tre minutter.

I underbukser og med tykke tøfler på føttene, står jeg i den kalde tåken, beveger bena, snur sakte rundt sin egen akse. En liten prikking trekker gåsehud over hele kroppen, spesielt på leggene, jeg kjenner kulden, for omtrent på høyden er sporene som nitrogenet tømmes ut i søpla.

Body lanserer overlevelsesprogram

For ikke å overbelaste kroppen og la syklusen tilpasse seg sakte til den kalde stimulansen, blir temperaturen stengt forsiktig. Etter 90 sekunder er den endelige temperaturen på -150 ° C nådd.

Behagelig denne tørre forkjølelsen føles ikke rett på huden, forfriskende men definitivt. Kuldestimuleringen starter et slags overlevelsesprogram i kroppen, blodkar fortrenger og blodtilførselen i armer og ben blir strupet for å holde bagasjerommet, ikke minst hjertet og lungene, varmt. Etter 3 minutter ønsker kroppen å raskt regulere seg tilbake til det normale – sirkulasjonen og oksygentilførselen blir deretter stimulert.”

Det bringer kroppen i en kompensasjonsfase, den såkalte termogenesen og kroppen produserer deretter varme under energiforbruk og faktisk under et veldig høyt energiforbruk”

Et økt energiforbruk og en utfordring for kroppen – så idrett og trening? Snarere ikke, men om nødvendig, en god, hvis ikke med ca 18 euro per enhet, ikke billig supplement.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70